بعد از 50 ثانیه از آغاز نماز چه اتّفاقی میافتد؟

namaz

بعد از 50 ثانیه از آغاز نماز چه اتّفاقی میافتد؟


بعد از   50 ثانیه   از آغاز نماز  چه اتّفاقی میافتد؟

«رامشاندرن» در تحقیقی که در مورد وضعیت بدن انسان هنگام نمازخواندن،

 با مجموعه‏ای از پژوهشگران آمریکایی انجام داد، به فعالیت بیشتر مغز

 انسان و آرامش روحی هنگام نماز آگاه شد.


در این تحقیق علمی، مشخص شدن این وضعیت پس از 50 ثانیه از آغاز 

نماز آشکار می‏شود. 


در این تحقیق آمده است: میانگین ضربان قلب و احتمال لخته شدن خون به

 ورت مشترک در حین نماز بین20 الی 30 درصد کاهش می‏یابد و همچنین 

پوست بدن مقاومت بیشتری پیدا می‏کند.


همچنین در عکس‏هایی که از مغز در هنگام نماز گرفته شده است، فعالیت

 مغز نمازگزار به صورت قابل توجهی در مقایسه با حالت‏های عادی افزایش

 پیدا می‏کند و نورون‏های عصبی به صورت نورانی در اشعه‏های دریافتی از

 مغز به نمایش در می‏آید.
روزنامه "واشنگتن‏پست" در این رابطه نوشت: این تحقیقات علمی اسرار

 نهان مغز انسان را روشن می‏کند. روزنامه "ساینس" نیز در شماره گذشته

 خود با تقدیر از اینگونه تحقیقات بر رابطه قطعی دین و علم تاکید کرد

 

 

در كتاب درمان با نماز دكتر زهير رابح آمده:کورتیزول - هورمون فعاليت در بدن انسان- به وقت نماز صبح شديداً رو به افزايش مي نهد و با افزايش آن درجه فشار خون بالا مي رود. لذا بعد از نماز صبح و بين ساعت شش تا نه، احساس نشاط زيادي به انسان دست مي دهد، از اين روست كه اين اوقات پس از نماز، اوقات كسب رزق و روزي به حساب مي آيند. ترمذي از رسول اكرم (صلي الله عليه وآله وسلم) روايت مي كنند كه رسول خدا (صلي الله عليه وآله وسلم) فرموده: «اللهم بارك بامتي في بكورها» خدايا، بركتت را براي امتم در سحرها قرار بده.

نماز صبح:


انسان مسلمان در صبح برای نماز صبح بیدار می شود درحالیکه دربرابر سه تحول مهم قرار دارد:


* دریافت نور در زمان آن که فعالیت غده صنوبری را کاهش می دهد، و ملاتونین را کم می کند و عملیات دیگر مرتبط با نور را فعال می سازد.


*پایان کنترل دستگاه عصبی (ناخوشایند) که شب ها باعث آرامش می شود و شروع دستگاه عصبی (خوشایند) که روزها باعث فعالیت می شود.


*آمادگی برای استفاده از نیرویی که افزایش کورتیزول در صبح آن را ایجاد می کند، و این افزایش خود به خود صورت می گیرد و به خاطر بلند شدن ازخواب و پایین آمدن از تخت نیست همچنانکه هورمون سیرتونین و اندروفین در خون نیز افزایش می یابد.


نماز ظهر:

انسان مسلمان هنگام نماز ظهر در معرض تحول مهم قرار دارد:

*در اثر افزایش نخست هورمون ادرنالین (اپی نفرین-همان پاسخ آنی به فشار روحی وجسمی) در پایان صبح خود را با نماز آرام می کند



*ساعت بیولوژیک از بدن می خواهد که اگر وعده غذایی سریعی نخورد نیروی بیشتری برای آن فراهم کند که نماز باعث آرام کردن و کاهش تشنج حاصل از گرسنگی می شود.



نماز عصر:



تأکید زیادی بر ادای این نماز وجود دارد زیرا آن مرتبط با دومین زمان اوج آدرنالین می باشد که فعالیت ملموس چندین عضو از جمله فعالیت قلب را به دنبال دارد و بیشتر افزایش فشار قلب بیماران قلبی مستقیما در این زمان صورت می گیرد که نشان دهنده ی فشاری است که این عضو مهم در این زمان باآن روبروست. و جالب آن است که بیشتر فشار قلب کودکان تازه متولد شده نیز در همین زمان صورت می گیرد و معمولا اوج مرگ کودکان تازه تولد در ساعت 2 بعداز ظهر می باشد و بیشتر افزایش فشار قلب آنان بین ساعت 2 تا 4 بعداز ظهر می باشد. و اینها نشان دهنده سخت بودن این زمان برای جسم انسان به طور کلی و قلب به طور خاص می باشد.



بیشتر مشکلات اطفال مشکلات قلبی تنفسی می باشد و حتی در بزرگسالان نیز همینگونه می باشد چراکه بدن آنها در این زمان سختی زیادی را متحمل می شود و آن با افزایش ببتید ویژه به حوادث و فاجعه های مخوفی منجر می گردد .



و نماز عصر انسان را از کارهایش در این زمان باز می دارد و به منظور پرهیز از این پیامدها مانع مشغول شدن انسان به کار دیگری می گردد.



نماز مغرب:



این زمان تغییر و تحول از نور به تاریکی است که عکس آن چیزی است که در زمان نماز صبح صورت می گیرد بنابراین به خاطر شروع تاریکی ترشح ملاتونین افزایش می یابد که باعث می گردد انسان احساس خواب آلودگی و کسالت کند و در مقابل سیروتین ، کورتیزول و اندروفین کاهش می یابد.



نماز عشاء:


در زمان انتقال از فعالیت به استراحت و برعکس زمان نماز صبح می باشد. و زمانی ثابت برای انتقال جسم از کنترل دستگاه عصبی خوشایند به دستگاه عصبی ناخوشایند می باشد. و شاید این سرّ تأخیر این نماز تا کمی قبل از خواب می باشد تا تمام کارها تمام شده باشد و بعد از آن مستقیما خواب صورت گیرد.

در این زمان حرارت بدن و ضربات قلب کاهش می یابد و هورمون های خون بالا می رود.

قابل توجه این است که این زمان نماز های پنجگانه با تحولات بیولوژیک مهم جسم منطبق است که با گذر زمان نمازهای پنجگانه انعکاسات شرطی شده مؤثری را به جای می گذارد که می توانیم توقع داشته باشیم هر روز صبح، نماز صبح به نوبه خود علامتی باشد برای شروع فعالیتی و ثبات داشتن بر یک رژیم و برنامه ی منظم روزانه ی دارای بخش های ثابت به همراه یک عامل صوتی (اذان) آن گونه که در نماز صورت می گیرد باعث می شود بدن انسان در یک هماهنگی بسیار زیاد با محیط خارج حرکت کند و به دنبال آن هماهنگی و انسجام تام بین موارد زیر صورت گیرد:


*زمان های بیولوژیک داخل بدن


*زمان های مؤثرهای محیطی خارج از بدن مانند چرخه نور و تاریکی


*زمان های شرعی با ادای نمازهای پنجگانه در زمان آن


 



نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:






نویسنده : mohamad reza
تاریخ : دو شنبه 1 دی 1393
زمان : 16:50


.:: This Template By : Theme-Designer.Com ::.